Väldigt mycket för väldigt lite

Jag skrev inte så mycket nytt under helgen. Dels kom Kanonerna på Navarone i vägen (om man nu kan säga det), och dels var det tvätt och städ. Men framförallt upptäckte jag att det jag gjorde när jag faktiskt skrev var att flytta om textstycken och omformulera dem.

Exempelvis så hade jag ett avsnitt om hur man designar motstånd, tillsammans med några avsnitt om skurkarnas motiv, i ett kapitel om kampanjer. Det flyttades ut från det kapitlet in i ett kapitel om hur man spelleder. Det ändrades lite på inbördes ordning på några av avsnitten, och det tillkom ett litet avsnitt om moral i anslutning till motiven.

Tanken är att även om spelarnas rollpersoner är mordiska jävlar som slåss till döden (vilket de förhoppningsvis inte är) så är inte spelledarpersoner det. De drar oftast från slagfältet om deras uppgift misslyckats eller om de fått för stora förluster, eller kanske till och med ger upp. Det var ungefär en halv sida ny text, på ett avsnitt om fem sex sidor om hur man designar motstånd.

Fast å andra sidan, det lilla avsnittet ändrade hela innebörden på avsnittet. Plötsligt kändes det som att spelledarpersoner började tänka. Och avsnittet känns bra mycket mer hemma nu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: