Raser i Blå Himmel

Detta är de raser som kommer att förekomma i Blå Himmel:

Människor

Karaktärsdrag: Dominerar Europia

Människornas historia i Europia börjar under stenåldern, då de var stamfolk och spred sig norrut med isen allt eftersom den drog sig tillbaka, där de förökade sig längs med kusterna och floderna. Sten ersattes av koppar och brons, och tre stora kulturer kom att växa upp: den tiberiska i söder, den geliska i väster och den weldiska i öster. Efter att tiberierna underkuvat de andra kollapsade deras kultur och lämnade en uppsjö små furstendömen efter sig, som sakta gick in i järnålder och senare medeltid. Medeltidens slut var början på förnuftets och nationalstatens tidsålder, när nationalstaten ersatte feodalstatens trohetseder som samhällsbyggande modell.

Vildalver och högalver

Vildalvers karaktärsdrag: Långlivad och Fri

Högalvers karaktärsdrag: Långlivad och Överklass

Det är inte förrän vid folkvandringstiden som alverna vandrar in i de europiska historiekrönikorna. Då var de stabila riken som stod emot de framvällande folkmassorna, och under några århundraden så dominerade de Europia. På sina håll var de till och med dyrkade som om inte gudar så i alla fall väldigt kraftfulla väsen.

Under medeltiden tonades deras betydelse ner, men när renässansen kom igång så blev alver på modet igen. Det var dock bara tillfälligt, för när industrialismen kom igång så var det uppenbart att alverna inte längre hängde med. Under bara ett drygt århundrade har alverna rasat i popularitet: från att ha varit Europias fäbless så ses de nu som ett pittoreskt efterblivet bergsfolk.

Högalver är de alver som är medborgare i Kylarien och lyder under drottning Arafine. Vildalver är alla andra alver.

Rävfolk

Karaktärsdrag: Listig

Längst västerut i Europia finns öriket Lyonia, vilket inte skiljer sig särskilt mycket från de övriga länderna. Det är en industrialiserad nation, fortfarande med en inte oansenlig mängd jordbruk, som har åtnjutit vänskapen med Saxland på öarna i nordväst under lång tid. Den stora skillnaden är att Lyonia är det enda riket där halvfolk och i synnerhet rävfolk har hög status: där de tvingas leva som vagabonder i resten av Europia så är Lyonias drottning rävfolk, och hon manövrerar skickligt i både nationell och internationell politik.

Kattflickor

Karaktärsdrag: Ärkesöt, Mystisk

I Wagoku, ett örike på andra sidan världen, har det sedan urminnes tider inte funnits några människokvinnor. Människomän finns, men kvinnorna dog ut efter att kattflickorna började uppträda. Eftersom de var mycket mer populära än människoflickor dröjde det inte länge förrän alla flickebarn som föddes var kattflickor. De är till och med så populära att gossebarn ofta ”försvinner”, så det finns ett visst överskott av kvinnor i Wagoku.

Detta var en stor chock för den saxländska flottan, som med sina järnklädda ångskepp seglade in i Edos bukt och fann att alla kvinnor hade kattöron och svans. Wagokujin blev lika förvånade några år senare när de första europiska kvinnorna anlände och saknade kattöron och svans.

Att Europias män saknade kvinnans främsta attribut gjorde kejsaren av Wagoku så förtvivlad att han erbjöd Europias män att gifta sig med de många ogifta kvinnorna från Wagoku. Det gjorde att det kom ett visst inflöde av wagoku-kattflickor till europiska industri- och köpmansfamiljer, och där lever denna evolutionära underlighet vidare.

Jägermonster

Karaktärsdrag: Stryktåliga, Bryter på weldländska

Jägermonster är artificiella. De skapades mestadels i Transylvanien av Faustus Heterodyne och är fanatiskt lojala mot den gamla kungafamiljen. Dessvärre har den gått förlorad i tidens ström, vilket gör att det dräller av jägermonster i Europia som letar efter ättlingar till deras herre. Det ryktas om att det finns en ättling i eller omkring Mechanicsburg i Transylvanien, så de börjar koncentreras kring detta lilla furstendöme i Transylvanien.

Det mest utmärkande draget för jägermonster, utöver att de är fantastiskt stryktåliga och nästan aldrig dör, är att de bryter på weldländska, till och med när de talar weldländska.

Annonser

12 responses to “Raser i Blå Himmel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: