En flygmaskin: Voss D.IV Sturmvogel

Albatros D.III

Den senaste jaktflygmaskinen från Voss Flügzugwerke är en dröm för varje weldländsk jaktflygare: dess vackra linjer och smäckra fågelliknande vingar är en fröjd att skåda. Utseendet bedrar inte heller: ”stormfågeln” är fantastiskt snabb tack vare sin stora och kraftfulla raka motor och sin strömlinjeformade kropp. Med dubbla synkroniserade maskingevär från IB Gehwermetal så är Sturmvogel en dödlig motståndare i luften.

Den största orsaken till att Sturmvogeln kom till är trögheten hos föregångaren D.II Falke. Man löste det genom att bygga om stabilisatorn och stjärtfenan så att de fick större roder. En annan ändring är att övervingen gjordes aningen längre medan nedervingen gjordes smalare och kortare. Det gav radikalt mycket mindre luftmotstånd till priset av bara något minskad lyftkraft, med följden att ingen markattackversion skulle bli möjlig eftersom det inte finns någon marginal för att hänga på bomber.

Spelvärden

Egenskaper: Snabb +3, Dubbla maskingevär +3

Vapen: Maskingevär, Anfallsbonus +5, Skada 5

Försvar: Skydd +5, Dämpning 5

Bilden föreställer tyska Albatros D.III från Jasta 11 vid Douai i Frankrike. Det är den flygplanstyp som får stå som visuell förebild och inspiration för Sturmvogel D.IV. 

Annonser

One response to “En flygmaskin: Voss D.IV Sturmvogel

  • Anders

    Lustigt sammanträffande. Jag sitter just och filar på ett blogginlägg om propellerplan i mina verk. Fast min inspiration ligger 20 år senare än din, som P-38 Lightning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: