Speltest

Det var speltest idag, och jag är rätt nöjd med resultatet.

Först fick jag bråka ett par timmar med skrivaren. Den är sisådär fem år gammal och döende. Men till slut fick jag ut rollformulär, listor och kort, och kunde tillsammans med Petter och Marcus bygga rollpersoner och fajtas lite.

Rent procedurellt funkar spelet bra till väldigt bra. Det krävs inte mer än en eller två övningsfajter så sitter reglerna. Det känns som att det som är kvar att göra (när det gäller regler) är rena balanseringsgrejer.

Flygmaskinernas egenskaper kommer att spela lite större roll, och färdigheterna kommer relativt sett också spela större roll.  Den största åtgärden kommer att bli att vissa handlingar kommer att bli ”fria”. Det innebär att de inte kostar handlingspoäng att initiera.

Vi diskuterade sedan spelmiljön. Rent konkret var årtalet ett problem, eftersom ”1791” lät fel. Så eventuellt sätter jag ett årtal som är lite närmare förlagan (dvs 1891 istället för 1791). Sen tittade vi på fantasyn i Blå Himmel, för just nu är det bara alverna, vinddjuren och flygskeppen som är ren fantasy, och flygskeppen är mest pulp.

En tanke var ett extra ”ockult” lager på världen, men som förmodligen inte har direkt påverkan på rollpersonerna, utan mer indirekt på världen. Idén är att olika ockulta sällskap inom underrättelsetjänsterna försöker påverka slaget genom att åkalla energier som ökar sannolikheten till framgång för den egna sidan. Vi talar då inte om eldbollsmagi vid fronten, utan om ockulta seanser i slott ett antal mil bakom fronten.

Det kommer inte direkt att påverka rollpersonerna, i alla fall inte till en början, men det kommer vara en mycket viktig del av metaplotten. Det kan blir tal om en expansion för rollpersonerna så småningom, men först ska spelet bli klart. Men redan nu känns det som att det finns rum för det.

Ett lyckat och konstruktivt speltestmöte, kort sagt, och jag ser fram emot att visa upp Blå Himmel och speltesta det mer på GothCon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: