Svarte Ivanov

Arbetet på Blå Himmel fortgår, även om företaget är ivägskyfflat just nu. Så här kommer ett litet exempel på personer man kan träffa på i Blå Himmels Europia.

Om du tillhör västalliansen och någon gång skulle råka få se en svartmålad Va-2 Lisits dekorerad med en springande varg på sidan, be en tackbön att du upptäckte den först och vänd sedan därifrån, för du har just fått se ”Svarte” Andrej Ivanov, ett av Meroviska kejsardömets främsta äss. Våren 1891 hade han 96 bekräftade nerskjutningar. Därtill kommer några tjog obekräftade nerskjutningar, men även konservativt räknat har han tagit minst 100 västflygares liv. Han är en skicklig flygare och en hänsynslös skytt som skjuter på så kort avstånd som möjligt och alltid mot piloten eller akterskytten om han kan.

Vad du än gör, försök inte ge dig på honom om du ser honom. Svarte Ivanov är inte bara förbaskat skicklig och hänsynslös, han flyger också oftast med sin skvadron, 16 arméflygsskvadronen vid Front Rokitna. Den skvadronen kallas ofta för ”Ivanovs vargflock”. Det är ett synnerligen välfunnet namn, eftersom major Ivanov drillar sina skvadronskamrater i att man aldrig ger sig på en fiende ensam, alltid i grupp, och alltid från överläge. Så risken finns att om du ger dig på Svarte Ivanov så är det för att han vill det, för att hans skvadron väntar i solen på den dumdristige stackare som tänker göra sig ett namn på en luftduell med Ivanov.

Resten av skvadronen är inga dåliga flygare heller. De är lika goda kålsupare som deras chef, speciellt i grupp. Man känner igen dem på att stjärtfenan på deras flygmaskiner, också Va-2 Lisits, är målad svart med siffran 16 och det springande varg-emblemet. Flygarna i Ivanovs vargflock är stolta över sin skvadron, och i allmänhet får stoltheten över skvadrontillhörigheten företräde framför deras ego. Man ska då komma ihåg att bland divisionens flygare finns sådana äss som kapten Evgenij Makusjin med 74 nerskjutningar, kapten Elena Sjusjtakova med 55 nerskjutningar och löjtnant Alexander Karylin med 48 nerskjutningar.

Sist någon hörde från honom så hade han stationerats någonstans i söder vid Front Rokitna. Exakt var och varför vet man inte, men det var på hertig Aleksejs personliga begäran, och man kan anta att han och hans vargflock inte är där för att vila upp sig.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: