Mer fantastik? (del 1)

Ett av önskemålen som framkom under speltestet var mer fantastik, som tydligare deklarerade vi inte längre är i Skövde. Just nu finns bara alver, flygdjur och flygkryssare, och eftersom de förra inte är med så mycket om man inte gör sådana rollpersoner och de senare sällan löper ut från hamn så är det inte så mycket alls. Så det skulle behövas mer.

Så här nedan postar jag ett första förslag. Det kommer fler förslag i framtida poster, men någonstans måste man ju börja.

Flygande öar: Dr Gustav Zehntruders fantastiska maskin som lyfter flygkryssare replikerar ett naturligt fenomen som förekommer i gamla förkastningszoner. Vad som händer är att vissa oljor fångade i berg under högt tryck kan skapa ett motverkande eterfält. När sådana bergarter lyfts upp i en förkastning och skiktas med mjukare bergarter, och de mjukare bergarterna sedan vittrar ner med erosionen, så kan ibland ett bergslager slita sig löst. Det förblir förankrat i eterfältet som en flygande ö.

Det finns fyra sådana flygande öar i Europia. Två av dem, Moriyama och Hakusan, ligger i Kylarien, och på Hakusan finns Kylariens huvudstad. En tredje ligger i Rikitien och kallas Takaitō. Det är en ganska liten ö, som inte har plats för mycket mer än klanernas rådssal. En fjärde, Väraldarade, ligger i Fennoskandien och är för närvarande obebodd. Det finns fler öar i resten av världen, bland annat i östra Vespakien och i östra Merovia.

Det har historiskt sett alltid varit alver som med sina vinddjur koloniserat sådana flygande öar, eftersom de har varit otillgängliga för människor innan flygmaskiner och Zehntruder-maskinen.

 

Annonser

7 responses to “Mer fantastik? (del 1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: