Mer fantastik? (del 4)

Här kommer ännu en liten historia som inte har inträffat. I alla fall inte officiellt.

Romanov-kommittén: Det var en kall vinterdimmig morgon 1883, då enheter ur de urenska 262 och 274e divisionerna gjorde sig redo för att storma över isen på floden Hensell. Det var ännu en offensiv med avsikt att bryta dödläget. Spanare hade redan under natten tagit sig över floden och markerat var isen var tjock nog för två divisioner att ta sig över. De hade också dragit kabel för telefon, och via den ringde de tyst in mål för artilleriet. Inte för att det fanns så mycket att ringa in: Hensell är en strid flod och meroverna hade inte räknat med att någon skulle våga sig på en flodövergång.

Prick på slaget åtta steg ett ensamt rött signalbloss mot himlen, och totalt åttatusen man kröp tyst upp ur sina värn och började marschen över floden. Inte ett ord yttrades när de två divisionerna följde kvistmarkeringarna i snön. Förtruppen kom i land på andra sidan och de första rapporterna antydde att man komplett överraskat meroverna.

Tystnaden bröts plötsligt av hästhovar, och soldaterna kunde inte tro sina ögon när hundratals rustade meroviska riddare till häst, med sköld, svärd och lans, lösgjorde sig ur vinterdimman och stormade dem! Det blev en förtvivlad strid! De första kompanierna nergjordes direkt. De där bakom formerade skyttelinjer mitt på isen, men inga kulor verkade kunna stoppa riddarna! Kort därefter hade hela anfallet brutits. Spanarna var fast på andra sidan isen och få av dem som ännu inte klivit ut vågade fortsätta.

Enligt den officiella rapporten så brast isen under divisionerna, som nertyngda av vinterkläder och utrustning inte kunde rädda sig ur det iskalla vattnet. Inte ens de överlevande vågar säga något annat, eftersom de ställs inför krigsrätt som spioner om någon annan version än den officiella kommer ut.

Det finns en annan version av rapporten, som är hemligstämplad och aldrig delges någon utom en liten krets i underrättelsetjänsten. I den finns ett vittnesmål från en av spanarna som aldrig lär glömma det förruttnade ansiktet från en riddare som dött flera hundra år tidigare. ”Säg detta till din kung” sade riddaren, ”att greve Romanov hälsar att Merovias döda välkomnar era soldater!”

Greve Romanov! Den meroviske tsarens personlige livmedikus. Länge har det ryktats att han leder en liten grupp med mystiker och magiker kallad Romanov-kommittén. Kommitténs medlemmar är en liten utvald grupp: ett par handplockade präster; några av Romanovs förtrogna adliga vänner med intresse för det ockulta; grevinnan Sariana, ett medium och därtill Romanovs älskarinna; hans excellens ambassadören från Parthien; hans höghet prins Hashimoro från Kylarien; och fyra höga officerare i krigsmakten. I hemliga ritualer sluter de pakter med demoner och vandöda för att påverka krigets utgång.

Men om detta står det inte att läsa ett ord i den officiella rapporten.

Och spanaren vars vittnesbörd var så viktigt? Den stackaren är nu inlåst på sanatorium för att kurera sina villfarelser.


4 responses to “Mer fantastik? (del 4)

 • Lena Synnerholm

  Jag gillar inte det här; det är alldeles för likt den ökända formen, av konspirationsteori. Problemet är inte VAD som hålls hemligt, utan ATT det hålls så pass hemligt. Jag ser förjande problem:

  ¤ Syftet verkat lite väl underligt. Varför skulle ett hemligt sällskap välja, att skada sitt eget land?
  ¤ För många personer är inblandade. Ju fler som vet något, ju svårare är det, att hålla saken hemlig.
  ¤ Sättet som används, för att hålla händelsen hemlig, är inte tillräckligt effektivt. Människor kan ändå inte hålla 100% tyst. Nu är inte alla inblndade människor, fast det kanske inte spelar så stor roll?

  Jag kananske tänker FÖR realistiskt. Men jag stör mej på att det du skriver, delar så pass många drag, med en alltför vanlig sorts skenhistoria. Även om man tillåter viss begränsad magi, så blir flera av svagheterna detsammam. Har jag missuppfattat något, så rätta mej!

  • von Sudden

   Du har nog blandat ihop sidorna. Urenien tillhör väst, merovien och Romanov-kommittén tillhör öst. Romanov-kommittén skadar inte sitt eget land, de skickar döda riddare på Urenien, ett av fiendeländerna i väst för att dels ha ihjäl västsoldaterna och dels skrämma skiten ur dem.

   Vidare är det inte så lätt det där med det ockulta. Vill man nå häftiga resultat, som pakter med döda riddare och demoner, så räcker det tyvärr inte med att man är ensam. Jag misstänker att det är därför som ockulta sällskap är sällskap.

   Romanov-kommittén håller sig hemliga rätt bra. Ingen av de inblandade har direkt lust att bli avslöjade som okristliga demondyrkare, så för att undvika skandaler håller de tyst. Fast lite obevisbara rykten i väst är bara bra. Ju räddare västsoldaterna är desto sämre soldater är de. Problemet med hemlighetsmakeriet ligger på ANDRA sidan som MÅSTE ha en stor underrättelsetjänst för att hantera underrättelser, och då blir det svårare att tysta ner sådana där saker.

 • Lena Synnerholm

  Är det här alltså något, som folk som inte är inblandade är osäkra på, om det överhuvudtaget ägt rum?

  • von Sudden

   Att det finns något som Romanov-kommittén, det är ungefär lika sant som att det finns ett Illuminati. Men ryktena om döda riddare… Låt oss säga så här: varje sund och rationell artonhundratalsmänniska tror inte heller på sådana där spökhistorier. Det är ju bara rent fjäfs som soldaterna skrämmer varandra med i skyttevärnen i skogarna, eller super om när de är på permission.

   Sen finns det ju dem som inte är fullt så sunda och rationella, utan rätt skrockfulla. Och så har vi de vidskepliga alverne som ju på högsta allvar tror att hon där i Kylarien kan sno ens själ. Och så finns det ju de sunda och rationella som sitter i ett mörkt och kallt skyttevärn och inbillar sig saker i nattmörkret. Och så finns det alla dem som köper grejen med spiritism och ockultism. De kan säkert tro att det hände.

   Men vem fan tror på dem?

   Poängen är att allt det här är tvetydigt. Poängen är att ingen vet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: