Mer fantastik? (del 6)

Ett sjätte fantastikförslag, som den här gången går in på det spirituella.

Följeslagare: Det är inte lätt att tämja ett vinddjur. Av naturen är de vilda rovdjur som även om de inte har människor eller alver på sin diet lätt skulle kunna knipsa huvudet av en person. Ändå är ett är en vindryttares vinddjur ofta tamare än exempelvis en häst.

Bandet mellan vindryttare och vinddjur kallas seishin jōhō, och det är bandet mellan en människas eller en alvs mabui och en kami hos ett djur. Genom seishin jōhō så kan vindryttare känna vinden i vinddjurets fjädrar, höra suset och till och med nästan se bortom horisonten.

Den ritual då seishin jōhō knyts är en hemlighet som få utanför vindryttarnas exklusiva sällskap har sett och ännu färre nedtecknat. En yuta (kvinnligt medium) förbereder vindryttaren med starka örtbrygder och rökelse, och leder sedan ner vindryttaren i en grotta tillsammans med det fångade, drogade och ännu vilda vinddjuret med klor, näbb och vingar hårt surrade. Där nere i den mörka underjorden vägleder yuta vindryttaren in i på en resa in i andevärlden, där bandet mellan ryttarens mabui och vinddjurets kami sluts. När vinddjurets bojor skärs upp är den fullständigt tam gentemot vindryttaren, även om lite ytterligare träning kan behövas för att vänja vinddjuret vid andra personer.

Ibland har något liknande inträffat av en slump. En medtagen eller skadad person – ibland till och med människa – har hamnat i underjorden med ett vinddjur och på egen hand har denne gjort resan i andevärlden och slutit ett kontrakt med vinddjurets kami. Det är på det sättet som de ytterst få människovindryttarna har lyckats få tillträde till vindryttarnas exklusiva skara.

Ibland viskas det att det är på något liknande sätt som Arafine stjäl en vildalvs själ. Hon skulle då skapa ett liknande band mellan sin egen mabui och vildalvens mabui, men utan den ömsesidiga respekten som ryūkyū påtalar och med vildalven som den bundna. Men det talar man bara om på dagen, i klart dagsljus och utan någon annan i närheten som lyssnar.

Annonser

2 responses to “Mer fantastik? (del 6)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: