Öppen beta 1

Så äntligen är den då här, den öppna betan av Blå Himmel.

På grund av diverse olyckliga omständigheter så tog det längre tid än jag trodde att få den i spelbart skick. Den blev också större än jag trodde: 146 sidor, när jag siktade på omkring 100.

Första versionen saknar bland annat introäventyr och rollpersonsmallar (det finns dock regler för att skapa rollpersoner), och det finns gott om hål och rubriker med oskriven brödtext. Men nu är den i alla fall här!

 

Ladda ner Blå Himmel beta 1 (20110717)! (3,28 MB)

Annonser

8 responses to “Öppen beta 1

 • kosta

  Härligt – ska bli spännande att läsa igenom. Sen får man så om man kan motivera någon i gruppen att spela.

 • Lena Synnerholm

  Europia är bra mycket mer tekniskt avancerat, än Europa kring samma årtal. Det gäller inte alla områden, men en hel del. Kan vi inte tänka oss att industrialismen, började 50 år tidigare? Den kanske började i ett visst land, 1700 i stället för 1750? Det är inte så stor teknisk skillnad, på Europa 1700 och 1750. Fast när industrialismen väl börjat, kan teknikutvecklingen inte gå mycket snabbare, än vad den faktiskt gjorde.

  Borde inte kontinenterna Afrika och Asien, heta något annat men liknande? Vad ska man kalla Australien för? Är det några fler raser på gång; dvärgar, orker, resar?

  • von Sudden

   Det enda man kan säga är att Europia 1891 är ungefär likvärdigt med Europa 1918 (notera att det ena är ett anagram av det andra; det är med avsikt), med undantag för vissa fantasimaskiner. Exakt hur processen att komma dit ser ut är återigen inte en del av spelets fokus.

   Det är inga fler raser på väg utöver alver och halvfolk. De fanns med i första ur-Blå Himmel, men ströks för att de inte har plats i ståryn. Därmed är inte sagt att att de inte kommer tillbaka in, men i så fall ska de in för en stårymässig orsak, inte för att de är coola.

 • Lena Synnerholm

  Talar dom finska i Fenoskandien, eller är det två eller flera språk? Kanske finska är majoritetsspråk?

  • von Sudden

   I Fennoskandien talar de fenniska och skandiska. Fenniska är majoritetsspråk i Fenngård, även om skandiska är tämligen vanligt i delar av Fenngård.

 • Lena Synnerholm

  Det är en sak, jag inte kan låta bli att tänka på. Kött går knappt att få tag på, men det finns slaktavfall? Är det överklassen som lägger beslag, på det mesta av muskelvävnaden, från dom få djur som slaktas? Ister verkar det inte heller, som det är någon brist på. Vill överklassen inte ha det heller?

 • Lena Synnerholm

  Jag tänkte på det som en underlighet. Kanske tänkte jag på det, därför att jag äter så pass lite själv. Har inte ätit något kött alls, sedan i går morse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: