Men vad sysslar han med?

Nu har det blivit en lång lista med tidigare sysselsättningar, för de spelare som inte har lust att använda rollpersonsmallarna. Liksom rollpersonsreglerna så kommer sysselsättningarna att hamna bland appendixen.

Så här kan de se ut:

Upptäcktsresande

Det finns fortfarande stora vita fläckar på världskartan, även om varje kvadratcentimeter av Europia är kartlagt och krigat om i tusentals år. Man vet fortfarande inte vad som finns bortom Isvallen som omger Arktis. Sydpolens hav och öar är ännu inte kartlagda. Det sydvespakiska alperna och djunglerna är i det närmaste helt okända. Namnkunniga upptäcktsresande gör stora rubriker i tidningarna.

Färdigheter: Uthållighet, Vildmarksvana, Fältarbeten, Humanistiska vetenskaper, Naturvetenskap

Det är enkelt att göra egna sysselsättningar. Det enda som krävs är ett namn, en beskrivning och en lista på minst tre färdigheter.

Att använda dem är också enkelt. När man gör rollpersone så blir sysselsättningens namn ett karaktärsdrag, och ur färdighetslistan tar man (minst) tre färdigheter och sätter en +4 eller +6 på minst en av dessa tre.

Det här känns som den kompromiss mellan möjligheten att informera om spelvärlden genom yrken, inspirera till rollpersoner genom yrken och att aldrig stå ivägen för den rollperson som spelaren vill göra genom att låsa in denne i yrken, som jag vill ha.

Listan med tidigare sysselsättningar kommer in i beta 2.

Annonser

5 responses to “Men vad sysslar han med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: