Revolution!

Jag håller på att skriva om kapitlet ”Om krigförande länder”. Nu heter det ”Om Europias länder”. Till att börja med kommer avsnittet ”Den saraviska fronten” att flyttas över till ett annat kapitel, och ”Om Europias länder” kommer att fokusera på själva länderna, inte den strategiska situationen.

Varje land kommer sedan att få en liten faktauppställning med ”viktiga” saker som motto, statsreligion, officiella språk et cetera. De flesta länder kommer utökas, och några skrivs om ganska radikalt.

Mest utökat hittills är Saxland, och mest förändrat hittils är Rikitien och Saravien.

Annonser

4 responses to “Revolution!

 • Lena Synnerholm

  Jag har börjat fundera på, var du fått ordet ”weld-” ifrån. Det används också i SHI2, och används då också om ett tyskliknande folk. Jag hittade på en förklaring, om att hemvärlden heter Di Weld. Det är i sin tur en förvrängning, av tyska ”die Weldt” (”världen”). Vilken är den riktiga etymologin? Finns det överhuvudtaget, någon uttänkt etymologi? Eller är det bara en ljudkombination, som har dykt upp i ditt huvud, utan att du vet hur? Jag tror dej naturligtvis, bara du ger ett begripligt svar.

 • Lena Synnerholm

  Det är i alla fal inget vettigt ord på tyska, annat än ett efternamn. Varfrån det efternamnet kommer, har jag heller ingen aning om.

  Kan du inte beskriva alvernas drakar, eller ta bort dom helt? Om du väljer att ha kvar dom, ha gjärna pterosaurier som förbild! Titta i så fall gjärna, på moderna rekonstruktioner, av dom största släkten. Dom var ungefär lika stora, som ett ensittsigt flygplan. Kom ihåg att pterosaurierna, var varmblodiga och pälsklädda. Dom var utmärkta flygare, som också kunde gå på alla fyra. Men dom hade en svaghet, och det var nederbörd. Pterosaurier flög inte alls lika bra, när det regnade eller snöade. Det kan användas som förklaring till, att vinddjur är mer utbredda. Fast du bestämmer förstås själv.

  • von Sudden

   Just nu lutar det åt att drakarna försvinner och blir vanliga vinddjur, men om de blir kvar så ska det vara drakar, inte övervintrade dinosaurier. Kom ihåg den genrebeteckning som jag har valt: ”förstavärldskrigsfantasy”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: