Att hacka sig själv

Plötsligt fick jag två ryck samtidigt.

Det ena var att börja använda Scrivener för ett projekt. (Länken går till Windows-versionen, eftersom jag inte har en mac.) Jag har pysslat med Scrivener förut, men aldrig ”gjort något stort” så att säga. Så det var dags för det nu.

Det andra var att ta itu med Kaijin. Kaijin är ett av ”de där andra” rollspelsprojekten som för det mesta ligger på is. Ett sätt att se på Kaijin är som en slags Neon Genesis Evangelion korsat med Sky Crawlers – gymnasieungar som av någon anledning är de enda som kan flyga superjaktplanen och stå emot utomjordingsinvasionen.

När de här två rycken inträffade samtidigt så var det dags att göra något av det.

Reglerna kommer i princip vara samma som Blå Himmel. De små skillnader som finns är att det ska tillkomma någon form av regel för Förtvivlan, rollpersonerna kommer att få sina karaktärsdrag på ett något annorlunda sätt, och de kommer ha färre färdigheter, eftersom de är gymnasieungdomar. Men i övrigt kommer det vara samma regler som Blå Himmel. Därför är Kaijin för närvarande ett Blå Himmel-hack.

Utöver de hack jag behöver göra så kommer jag inte att skriva en enda regel för Kaijin. Istället använder jag Scrivener för att samla ihop information och skriva ett äventyr till Kaijin. Det kan till och med bli så att Kaijin blir ett äventyr.

Hur som helst så innebär det att jag skulle behöva tre till fyra spelare att spela det här äventyret inom inte allt för avlägsen framtid. Det blir i så fall också ett speltest av Blå Himmels regler, och i synnerhet dem som gäller karaktärsdrag och flygstrid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: