Har du ett nummer?

Även om han inte var först så får man nog anse att Anders Blixt är en av de viktigaste personerna – om inte den viktigaste personen – för svensk rollspelshobby. Eftersom jag är lite nyfiken på hur rollspelsskaparrelationerna ser ut så tänkte jag att man kan utgå från Anders Blixt genom att införa ett blixtnummer.

Anders Blixt har förstås  blixtnummer 0. De som har arbetat på en rollspelsprodukt tillsammans med Anders Blixt har blixtnummer 1. De som inte har arbetat på en rollspelsprodukt tillsammans med just Anders Blixt, men däremot har arbetat med någon som har arbetat med Anders Blixt, har blixtnummer 2. Den som har arbetat med någon som arbetat med någon som arbetat med Anders Blixt har blixtnummer 3. Och så vidare. Givetvis måste produkten ha varit utgiven på något sätt. Antalet produkter spelar ingen roll, utan det är antalet steg i relationskedjan som är intressant.

”Arbetat med” får nog tolkas som hyfsat liberalt: ”medförfattat med”, ”layoutat åt”, ”illustrerat åt”, eller ”haft som redaktör” räknas nog definitivt som ”arbetat med”, medan ”bollplankat med”, ”speltestat för”, ”spelat med” och ”ölat med” inte gör det. Grundtanken är att man har gjort spel ihop, inte spelat spel eller pratat spel ihop.

Mitt blixtnummer är 1. Kan du spåra ditt blixtnummer och vad skulle det i så fall vara?

Annonser

5 responses to “Har du ett nummer?

 • Molle

  Hmm… Så Sverok hade inget med rollspelsutvecklingen i Sverige att göra? Alla dessa tusentals spelledare som fick upp ögonen för hobbyn och satt och knåpade på egna scenarion och spelvärldar? Långt ifrån alla spelade Drakar&demoner, vet du…

  Detta känns mest som ett försök att känna sig viktig 😉

  • von Sudden

   Jag säger inte att Sverok inte var viktigt för rollspelshobbyn. Däremot anser jag att Anders Blixt är snäppet viktigare, och i sammanhanget med att kartlägga spelskapares inbördes relationer så är inte organisationen Sverok särskilt viktigt alls.

 • Marco B

  Blixtnummer 1. Främst Viking men också till vissa Neotech-projekt.

 • Olav

  Det fanns en lista för något år sedan på Rollspel.nu, initierad av Piruett-Magnus, men jag lyckas aldrig hitta något när jag använder forumets sökfunktion – så inte heller detta.

  Däremot vill jag minnas att det var förvånande många som hade AB-nummer 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: