Achtung! Panzer!

Jag har en liten tanke på en speltestkampanj för Blå Himmel som för närvarande går under namnet Achtung! Panzer!

  • Dels vill jag hårdtesta zonreglerna i stridssystemet (det som gör markstrid av flygstrid och flickor av pojkar, öh, eller nåt – Blå Himmel har ju flygstrid som standardstrid och lägger på regler för zoner och tredje man för att hantera markstrid).
  • Dels vill jag prova tvåskepnadsmodellen för kampanjer i praktiken. Det är trots allt en teoretisk konstruktion, även om den drar på typ trettio års erfarenhet av rollspelande och femton års erfarenhet av hjälteresa.
  • Dels vill jag prova om reglerna även håller för artilleri och pansar, och om jag är tvungen att sätta in någon form av skalregler för att hantera dessa.
  • Dels vill jag öppna för andra kampanjer än Fehnmeyer-kåren i Blå Himmel. Och det finns få saker som öppnar så mycket som att helt enkelt göra det.

Så tanken är att rollpersonerna är befäl och underbefäl i en weldländsk mekaniserad infanteripluton. De har ett fyrtiotal personer under sig (jfr Ars Magicas ”grunts”) och ett par stridsvagnar till sitt förfogande.

Tanken är att stridsvagnarna i princip motsvarar ett flygplan. Den rollperson som har en stridsvagn får helt enkelt även representera vagnens besättning. Jag vill helst inte ha ett ”kaptenombudsspel”, där rollpersonerna blir ombud för vagnchefen och föraren slår köra-slag åt vagnchefen, skytten slår skjuta-slag åt vagnchefen etc. En rollperson = en vagn, helt enkelt.

De rollpersoner som inte kör en stridsvagn får istället en tropp skyttesoldater istället, som har andra egenskaper som stridsvagnen inte har. Men i stort sett så kommer både stridsvagnar och tropper att fungera som flygmaskiner i Blå Himmel.

Kampanjen börjar i Bosporien, ungefär samtidigt som introäventyret ”Döden har långa fingrar”. Jag har lite inspiration av Band of Brothers, Valkyria Chronicles, och för den delen lite Örnnästet. Kampanjen kommer att gå från Bosporiens floddelta upp i Rokitnas höga berg.

Jag kommer att få en hel klase speltest av en del specifika system och metoder av det här, men jag blir även tvungen att ta mig an att beskriva Bosporien och Rokitna lite närmare.

Och vem vet? Det kanske även blir grunden till en tilläggsmodul till Blå Himmel.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: