Fimbulvinter-mastern, version 0.11

Medan man sitter på tåg kan man lika gärna göra något vettigt. Så jag byggde ihop en ny version av T10-systemet för Fimbulvinter.

Den innehåller en del av de ändringar som gjordes i Blå Himmel inför nästa beta (beta 8, borde komma om någon vecka eller två), och den är uppdelad i två dokument. Så här är de: den ena, regelmastern, har bara rollpersonsskapande, handlingsresolution, konflikter, strid och karaktärsdrag plus referenslistor för färdigheter och vapen. Den andra, spelvärldsmastern, innehåller en massa kampanjregler och regler för ätten.

Båda är i algoritmisk punktlisteform och nästan helt utan stämningstext. De är till för att speltestas och se om procedurerna funkar, innan de fläskas ut med stämningstext. Och båda är högst levande och föränderliga dokument, även om regelmastern känns mer ”färdig” än spelvärlden.

 

Annonser

2 responses to “Fimbulvinter-mastern, version 0.11

  • Magnus Edlund (@gorillotaur)

    Älskar hela konceptet. Men ”Middangeard”‘? Känns lite otympligt. Hur uttalar man det? Och jag tänker direkt, aha, en gård där man äter middag.

    • von Sudden

      ”Middangeard” är vad hednasaxarna kallade det som vikingarna kallade för ”Midgård”, och i kristen tid användes som poetiskt namn på världen. Det betyder bokstavligen ”landet i mitten” och borde uttalas ungefär ”mi-dan-jäard”, med diftong från ä till (långt) a.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: