La Linea: nytt rollspel!

Efter en lång tids förhandling med Osvaldo Cavandolis dödsbo så har vi äntligen fått tillåtelse att göra rollspel av La Linea.

Rollspelet La Linea kommer inte bara att åter ge liv till en av TV-historiens stora hjältar, utan även bryta helt ny mark! Det kommer att bli ett spelledarlöst språklöst kortbaserat pausrollspel, där ett scenario spelas på fem till tio minuter, och är tänkt att användas på stående fot i konventskafeteriaköer, när spelledaren sätter upp terrängen för nästa dungeon, när man väntar på pizzan, eller i andra naturliga avbrott i konventionellt rollspelande. Spelet kringgår dessutom språkbarriärer genom att vara språklöst, och kan därför spelas av vem som helst även om de inte förstår språket!

Korten presenterar Hinder, Verktyg, Personer, Tecknarens Hand och Nya Scener. Man turas om att spela La Linea eller ”Linus”. De som inte spelar La Linea gör sitt bästa för att utsätta La Linea för diverse hemskheter genom att spela Hinder. Personer (vilket även omfattar kaniner, igelkottar och andra varelser) är ett specialfall av Hinder som gör att den som spelar ut kortet får gestalta Personen.

Den som spelar La Linea ska sedan försöka överkomma dessa hinder genom att spela Verktyg som hjälper La Linea. I nödfall kan man spela ut Tecknarens Hand, som helt enkelt ritar om scenen.

När den som spelar La Linea inte längre kan överkomma hindren så spelar vem som helst ut en Ny Scen och rollen som La Linea till någon annan spelare. Den förre La Linea-spelaren fyller sedan på sin hand.

På så sätt fortsätter spelet tills man kan återgå till ordinarie aktiviteter, eller tills alla har spelat La Linea minst en gång, eller tills specialkortet ENDE spelas. ENDE-kortet ska alltid ligga längst ner i kortleken och har en avvikande baksida så att det syns att någon har det på hand och kan spela det.

Här är några exempel på kort:

linea_01Överst: Ny Scen, Person. Nederst: Hinder, Tecknarens Hand.

La Linea släpps som en box med 55 kort och ett regelhäfte. Spelet har speltestats ett tag, och vi försöker nu få till en bra balans mellan antalet kort av respektive sort. Vi väntar också på översättningar av regelhäftet till femtielva språk (den enda språkberoende komponenten i spelet), men om allt går väl så finns La Linea i butik ca 13:37 på torsdag eftermiddag.

(April, april!)

Annonser

One response to “La Linea: nytt rollspel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: