Saker man är bra på

Jag har tagit mig tiden att göra en rejäl genomgång av dels rollpersonsskaparreglerna och dels färdigheterna. Syftet med genomgången är dels att göra färdigheterna tydligare, och dels att göra rollpersonerna lite bättre. Problemet beror på att så mycket fokus ligger på flygande i Blå Himmel att det äter upp ens bra färdighetsval, så rollpersonerna blir rätt dåliga på resten.

Rollpersonsskaparreglerna är inte så revolutionerande egentligen, men rollpersonerna har blivit lite bättre och får numera elva färdigheter istället för tio, och attributvärden sätts genom att fördela sex fasta värden.

Den stora förändringen är färdigheterna. De har minskats kraftigt från 34 till 26. En del av färdigheterna har bakats ihop och blivit bredare. Till exempel så har Resurser och Kontaktnät slogs ihop till bara Resurser, som numera är en kaskadfärdighet med en klase underdiscipliner.

Andra färdigheter har tagits bort. Detta öde drabbade till exempel Hantverk, Musik och Spel. Dessa täcks istället av ”färgfärdigheter”, det vill säga färdigheter som bara är till för att ge färg och personlighet åt rollpersoner. Varje rollperson kommer att ha minst en färgfärdighet, som man hittar på när man skapar sin rollperson.

Många av de färdigheter som är kvar har styrts upp, så de flesta är numera bara kopplade till ett attribut. Förut var 12 färdigheter kopplade till två attribut, medan nu är det bara 8. Det blir på så sätt tydligare vilket attribut man väljer.

Så nu har jag skrivit om färdighetslistan, färdighetsbeskrivningarna och rollpersonsskaparreglerna. Jag är inte helt klar än, för jag ska gå igenom listan med sysselsättningar, skriva om rollpersonsmallarna och gå igenom äventyret Döden har långa fingrar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: