Uppföljare

Jag tog lite Blå Himmel-ledigt under sommaren. Lite till har jag redigerat, men inte så mycket. Det var lite för mycket sommar.

Men jag började också fundera på om det inte var dags att besöka Skymningshem: Andra Imperiet igen. När tankarna började ta form så satt jag plötsligt med ett jättestort Scapple-dokument med lite riktlinjer och funderingar på en uppföljare eller reboot.

Det är en aningen mörkare grej som börjar komma fram, förmodligen också tajtare och med fokuserad på Templet och dess religion. Och poängen är att religionen är åtminstone delvis sann, och att alla resor genom maskhål som folk har sysslat med i några hundra år egentligen är ett stort jättebrott mot typ de andliga naturlagarna. Och nu har det börjat straffa sig.

Så här kommer dokumentet med skissen som den ser ut idag:

Shirahime-0.05


3 responses to “Uppföljare

 • Lena Synnerholm

  När har du tänkt dej, att uppföljaren utspelar sej? Jag tänkte i jämförelse med SHI2, som utspelar sej på 4100-talet. Eller i början av 1700-talet, enligt fo’urisk tidräkning. 🙂

  • von Sudden

   Det är inte specificerat för närvarande. Först måste jag bestämma vad jag vill ha av Shirahime, sedan kan jag titta på vilka parametrar som kan användas för att nå dit.

 • Lena Synnerholm

  Jag har gjort en världskarta för Ahira, som du har hittat på. Egentligen är det två: en för ursprunglig vegetation, och en för politisk indelning. Min idé är att planeten är så varm, att den saknar polarisar. Den har också så lite vatten, att lite mer än hälften är land. Resultatet är torr planet, med mest öknar och grässlätter. Dom förrymda ”supersoldaterna” hamnade på en plats, som då var en tropisk grässlätt. Därifrån har deras ättlingar spridit sej, över en relativt liten del av planeten.
  År 4170 (eller 1704) har ahirin tillerkänts det land, som dom själva bebor. Dom har också fått göra anspråk på en buffertzon, som dom kan expandera i. Resten av planeten har styckats upp, mellan Fo’urs 13 nationer, inklusive Sex Stammar. Om jag kunde hitta din e-postadress, skulle jag skicka bildfilerna till dej. Jag har inte lyckats kontakta dej, på något annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: