Efter Järn?

Först lite framstegsrapport: jag har börjat skriva ut reglerna till Järn ”på riktigt”, det vill säga som mer än bara punktlista, och det flyter på rätt bra. Rollpersonsskapandet och handlingsresolution plus konflikter och recept är klart. Strid, sejd, riddjur, kampanjregler och hur man spelleder Järn är inte klart. Och jag har lite planer på hur det ska ges ut också (som får vara lite onämnda för närvarande).

Frågan är förstås vad jag ska göra därefter. Järn är halvt om halvt komplett, eftersom man bygger sin egen värld eller använder den man är hemtam vid. Så att göra en officiell spelvärld till Järn känns lite motsägelsefullt mot själva konceptet. Samtidigt vore det ju faktiskt rätt kul att ha en, för då kan man göra en fet-episk kampanj!

Men just nu vet jag faktiskt inte.

Annonser

2 responses to “Efter Järn?

 • Lena Synnerholm

  Recept på vad? Jag är medveten om att det finns ”recept”, i flera betydelser.

  • von Sudden

   ”Recept” är en benämning i Järn på ett sätt som reglerna kan användas. Du har ingredienser i form av storyn vid spelbordet och en rad olika grundtekniker i form av reglerna, och recepten är förslag på hur man använder story och regler för att få ett bra resultat.

   Ett recept använder konfliktreglerna för att sköta en rättegång på tinget. Ett annat recept använder konfliktreglerna för att lösa en prisförhandling om att låta bygga det nya långskeppet. Ett tredje recept använder utmaningsreglerna för att låsa fast en drake så att man kan slå ihjäl den. Som exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: