Järn är typ klart!

Två saker.

För det första finns ett nytt referensdokument till Järn, version 0.08. Nytt är en liten tweak av zonförflyttning, att riddjur har Hälsa som de förlorar istället för att deras egenskaper stängs av, ”sammansatta handlingar” har bytt namn till ”utmaningar”, färdighetslistan är uppdaterad, och ”stanskort” byter namn till ”stridskort”. Den nya versionen av referensdokumentet finns på sidan Järn som vanligt.

För det andra är Järn typ färdigskrivet. Med färdigskrivet menar jag att det finns ett manus som – till skillnad från referensdokumentet – inte är en punktlista med procedurer utan en fullt utskriven manustext. Det textmanuset finns att läsa som ett dokument i Google Drive, och det är inställt så att alla kan läsa och kommentera, men inte ändra något.

Här är länken till manustexten för Järn.

Det är i stort sett den texten som kommer att bli rollspelet Järn. Texten ligger inte under Creative Commons än, för jag är bara ”typ klar” med Järn. Och det är en viss skillnad på ”klar” och ”typ klar”.

Kommentera gärna dokumentet, anmärk på stavfel, syftningsfel, grammatik, motsägelser och andra skumma saker. Och framförallt, spela det!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: