Om Blå Himmel

Logotyp 5

Det stora kriget började för arton år sedan. Vad orsaken egentligen var spelar egentligen ingen roll nu längre. Kriget fick sitt eget liv. De stora grandiosa målen som sattes upp krympte stadigt allt eftersom linjerna blev mer och mer fastlåsta och fler och fler män kallades in i kriget. Till slut så slogs man bara för att fienden fortsatte att slåss, eller för att kamraten vid ens sida i skyttegraven inte slutade.

Men en dag stod kanonerna tysta.

Det stora kriget tog inte slut. Det var bara så att ingen orkade fortsätta. Med sina städer sönderbombade, med sina länder tomma på män och kvinnor som kan inkallas till krigstjänst, med sina ekonomier i ruiner, med folk som är trötta på skyddsrum och ransonering, med soldater i skyttevärnen med dysenteri, granatchock och kylfot, är det så förvånande att inget land har styrka kvar för att fortsätta kriget?

Det finns dem på båda sidor som verkar för att skydda den bräckliga tystnaden och verka för en fred mellan de båda axlarna. De har samlats under en gemensam symbol, en skir alpblomma, bräcklig, vit och skön men seglivad och enveten. De har valt att arbeta tillsammans, oavsett från vilken sida om fronten de kommer, och lägga sina respektive länders fiendskap åt sidan i fredens namn.

Det här är deras historia.

Blå Himmel är ett kommande förstavärldskrigsfantasyrollspel från Rävsvans Förlag, med flygmaskiner, alver, flygande slagskepp och skyttegravar.

Blå Himmel finns just nu tillgängligt för allmänheten som betaversion.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: